Sales support medewerker

 • Drachten
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Als sales support officer draag je direct bij aan het succes van ons bedrijf
 • Een diversiteit aan werkzaamheden
 • Een dynamisch bedrijf met inspirerende collega’s!
 • €2500 - €4000

Over Dunlop Conveyor Belting (Drachten)

Dunlop Conveyor Belting in Drachten is zonder enige twijfel wereldmarktleider als het gaat om het innoveren, verfijnen en produceren van ‘long life’  rubberen transportbanden. De banden vinden hun toepassing over de hele wereld binnen een scala aan industrieën. Ze hebben één ding gemeen; ze leveren onder zeer verschillende weers-, belastbaarheids- en bedrijfsomstandigheden maximale prestaties en kennen een uitzonderlijke operationele levensduur. Zie ook www.dunlopcb.com en de YouTube video van het 100 jarige bestaan in 2021.

Als onderdeel van Fenner , in 2018 overgenomen door Michelin, heeft Dunlop vanuit Drachten met bijna 300 werknemers (exclusief 100 medewerkers buiten Nederland) de positie en slagkracht van een wereldwijde koploper en trendsetter voor wat betreft rubberen transportbanden. Gedragen, gesouffleerd en gefaciliteerd door internationaal zeer grote – financieel gezonde – spelers, heeft zij de wendbaarheid, handelsgeest, mensgerichtheid, innovatiedrang en lokaal ondernemerschap van een sterk MKB bedrijf altijd behouden. Alle medewerkers van Dunlop hebben dagelijks zelfs directe impact op een hele sector, waarin zij onbetwist leidend en beeldbepalend is.

De transportbanden worden overal in de wereld geleverd, maar uitsluitend in Nederland geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten altijd gewaarborgd blijft. Dunlop draagt dagelijks bij aan de missie van haar moeder; het bieden van mobiliteitsoplossingen vanuit rubbertechnologie. Dunlop zoekt in exclusieve samenwerking met ASBR versterking van haar salesteam in Drachten.

De uitdaging

Als Sales Support Officer binnendienst bij Dunlop ben je intensief bezig met het leggen en onderhouden van contacten met klanten. Je benadert internationale en potentiële klanten vol enthousiasme en zorgt er met een persoonlijke en oprechte benadering voor dat zij  kiezen voor de producten van Dunlop. Je voelt als geen ander aan wat de wensen en behoeften van de klant zijn en past je advies hierop aan. Je fungeert als het ware als brug tussen de externe verkoop  het  backoffice in Polen en uiteraard de fabriek. Waarbij je je naast administratie en verkoop vooral bezig houdt met het controleren en waarborgen van het orderproces. Door het opvolgen van offertes en het maken van service calls zorg jij altijd voor een actieve benadering van de markt. Je voelt je als een vis in het water in een internationaal productiebedrijf waarbij jouw commerciële kant naar boven komt drijven.

Samen met jouw vijf andere collega’s maak je deel uit van het interne salesteam in Drachten. Je vindt het fijn om in een team te werken en bent communicatief sterk. Je werkt nauw samen met het internationaal opererende team van externe Sales Managers. Bij Dunlop hangt er een prettige en informele sfeer met volop ontwikkelmogelijkheden. Dunlop ziet haar mensen graag groeien en biedt hiervoor ook alle mogelijkheden.

Het ideaalprofiel

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO/bachelor niveau (IBL of Commerciële economie) óf MBO 4 IBS met een aantal jaren werkervaring.
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare rol, waarbij je toe bent aan een 2e of 3e baan.
 • Je hebt een zakelijke kijk op het realiseren van doelen en nakomen van afspraken.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels. Kennis van de Franse taal is een welkome aanvulling.
 • Bij voorkeur woon je in een straal van 30 km vanaf Drachten.
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur in de week.

Interesse in deze rol bij Dunlop?

Enthousiast of benieuwd geworden? ASBR YouManagement begeleidt Dunlop Conveyor Belting exclusief bij dit proces. Spreekt het je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij uiteraard benieuwd naar jouw cv en motivatie! Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot ASBR YouManagement, Heleen Wielinga. Voor reacties per e-mail; h.wielinga@asbr.nl. Voor vragen of een toelichting: 088-1260440. Vanwege het kerstreces kan je in ieder geval tot en met 2 januari reageren.

Solliciteer

Op Gesprek

Contract

Lees de verhalen van onze medewerkers

Bij Dunlop Conveyor Belting geloven we dat om de beste te zijn, we de beste mensen nodig hebben, omdat mensen het verschil maken! Dankzij onze expertise, ervaring en vakmanschap zijn wij al jaren aantoongevend in wat we doen.

Lees verder