Service Innovation Engineer

 • 40 uur
 • Drachten
 • HBO
 • Intentie voor een vaste baan
 • 8% vakantiegeld & een dertiende maand
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3200,- en maximaal € 5000,-
 • De kans om internationaal te reizen

De uitdaging

Als Service Innovation Engineer bij Dunlop lever jij zowel intern als extern een optimale bijdrage aan de technische en/of commerciële waarde van transportbanden, installaties en toepassingen. Er zitten aspecten van een Sales Engineer, Technisch Adviseur, en Productspecialist in deze mooie gevarieerde rol, waardoor het een prachtige vervolgstap is als je op dit moment al een dergelijk specialisme hebt.

Dunlop groeit en is daarom toe aan uitbreiding van haar sales-team. Je biedt ondersteuning aan (potentiële) klanten, maintenance managers, R&D afdelingen, constructeurs en interne afdelingen van Dunlop. Je maakt integraal onderdeel uit van ons wereldwijde sales-team en deelt jouw kennis, innovatiedrang en ervaring.

Je verstrekt advies en helpt klanten door middel van troubleshooting, inspecties, trainingen en begeleiding van installaties van de Dunlop transportbanden. Hiernaast geef je mede stuur aan innovatie en productontwikkeling en alles wat hiermee te maken heeft. Wat is wenselijk en acceptabel voor de markt op dit moment? Hoe zit het met de klanttevredenheid? Hoe implementeer je alle kennis en nieuwste inzichten bij nieuwe en te wijzigen installaties?

Met twee collega’s ondersteun jij de gehele wereldwijde markt van Dunlop en breng je Dunlop maximale klanttevredenheid en ‘new business’. Samen met je team ben je dus zeer relevant en een grote bepalende factor in het succes van Dunlop. Dit is een grote verantwoordelijkheid waarbij Dunlop van jou vanzelfsprekend een gezonde mate van zelfstandigheid, pro-activiteit en doelgerichtheid verwacht. Je vindt het leuk om te reizen (gemiddeld zo’n 30% van jouw werktijd), jezelf te blijven ontwikkelen en je technische kennis te onderhouden. Vanwege de grote internationale markt van Dunlop ben je regelmatig op pad zowel binnen als buiten Europa. Dit is voor jou geen enkel probleem en een uitdagende baan is juist waar je naar op zoek bent.

Wat bieden wij jou?

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3200,- en maximaal € 5000,- (conform CAO rubber & kunststof);
 • 8% Vakantietoeslag + een dertiende maand;
 • Een tijdelijk contract met als doel een vast contract;
 • Voldoende vrije dagen om minimaal 7 weken per jaar op vakantie te gaan. En als je nog meer vakantiedagen wilt, kun je deze bijkopen onder voorwaarde dat je wel weer terugkomt;
 • Een dynamische functie bij een succesvol internationaal productiebedrijf, waarbij je de kans krijgt om wereldwijd te reizen en internationale contacten op te doen;
 • De mogelijkheid om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen, zodat jouw technische kennis op niveau blijft.

Het ideaalprofiel

Jij hebt een zakelijke kijk op het realiseren van doelen en nakomen van afspraken en beschikt over zowel technische als commerciële vaardigheden. Daarnaast voldoe je aan het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op Hbo/bachelor niveau richting mechanical engineering, WTB, procestechnologie of de chemische technologie;
 • Je hebt het liefst werkervaring in een vergelijkbare rol, waarbij je toe bent aan een 2e of 3e baan;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands, Duits en Engels. Kennis van de Franse taal is een welkome aanvulling;
 • Je hebt een sterke affiniteit met techniek en automatisering;
 • Je bent fulltime beschikbaar en vindt het leuk om regelmatig op reis te zijn voor werk.

 

Enthousiast of benieuwd geworden? ASBR YouManagement begeleidt Dunlop Conveyor Belting exclusief bij dit proces. Spreekt het je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij uiteraard benieuwd naar jouw cv en motivatie! Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot ASBR YouManagement, Heleen Wielinga. Voor reacties per e-mail: vacature@asbr.nl. Voor vragen of een toelichting: 088-1260440.

Over Dunlop Conveyor Belting

Wil jij ook voor een multinational werken? Een bedrijf met een ambacht, waar continue innovatie leidt tot een bestaansrecht op de wereldmarkt. Dunlop Conveyor Belting in Drachten is zonder enige twijfel wereldmarktleider als het gaat om het innoveren, verfijnen en produceren van ‘long life’ rubberen transportbanden. De banden vinden hun toepassing over de hele wereld binnen een scala aan industrieën. Ze hebben één ding gemeen; ze leveren onder zeer verschillende weers-, belastbaarheids- en bedrijfsomstandigheden maximale prestaties en kennen een uitzonderlijke operationele levensduur.

Als onderdeel van Fenner, in 2018 overgenomen door Michelin, heeft Dunlop vanuit Drachten met bijna 300 werknemers (exclusief 100 medewerkers buiten Nederland) de positie en slagkracht van een wereldwijde koploper en trendsetter voor wat betreft rubberen transportbanden. Gedragen, gesouffleerd en gefaciliteerd door internationaal zeer grote – financieel gezonde – spelers, heeft zij de wendbaarheid, handelsgeest, mensgerichtheid, innovatiedrang en lokaal ondernemerschap van een sterk MKB-bedrijf altijd behouden. Alle medewerkers van Dunlop hebben dagelijks zelfs directe impact op een hele sector, waarin zij onbetwist leidend en beeldbepalend is.

De transportbanden worden overal in de wereld geleverd, maar uitsluitend in Nederland geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten altijd gewaarborgd blijft. Dunlop draagt dagelijks bij aan de missie van haar moeder; het bieden van mobiliteitsoplossingen vanuit rubbertechnologie.


 

SOLLICITATIEPROCES

1. SOLLICITEER

2. OP GESPREK

3. CONTRACT

SOLLICITEER

Lees de verhalen van onze medewerkers

Bij Dunlop Conveyor Belting geloven we dat om de beste te zijn, we de beste mensen nodig hebben, omdat mensen het verschil maken! Dankzij onze expertise, ervaring en vakmanschap zijn wij al jaren aantoongevend in wat we doen.

Lees verder