Sales manager Europe

 • Drachten
 • Intentions of hiring on a permanent contract
 • Holiday pay and a 13th month salary
 • Attractive bonus scheme
 • €3000 - €4500

Over Dunlop Conveyor Belting (Drachten)

Dunlop Conveyor Belting in Drachten is zonder enige twijfel wereldmarktleider als het gaat om het innoveren, verfijnen en produceren van ‘long life’  rubberen transportbanden. De banden vinden hun toepassing over de hele wereld binnen een scala aan industrieën. Ze hebben één ding gemeen; ze leveren onder zeer verschillende weers-, belastbaarheids- en bedrijfsomstandigheden maximale prestaties en kennen een uitzonderlijke operationele levensduur. Zie ook www.dunlopcb.com en de YouTube video van het 100 jarige bestaan in 2021.

Als onderdeel van Fenner , in 2018 overgenomen door Michelin, heeft Dunlop vanuit Drachten met bijna300 werknemers (exclusief 100 medewerkers buiten Nederland) de positie en slagkracht van een wereldwijde koploper en trendsetter voor wat betreft rubberen transportbanden. Gedragen, gesouffleerd en gefaciliteerd door internationaal zeer grote – financieel gezonde – spelers, heeft zij de wendbaarheid, handelsgeest, mensgerichtheid, innovatiedrang en lokaal ondernemerschap van een sterk MKB bedrijf altijd behouden. Alle medewerkers van Dunlop hebben dagelijks zelfs directe impact op een hele sector, waarin zij onbetwist leidend en beeldbepalend is.

De transportbanden worden overal in de wereld geleverd, maar uitsluitend in Nederland geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten altijd gewaarborgd blijft. Dunlop draagt dagelijks bij aan de missie van haar moeder; het bieden van mobiliteitsoplossingen vanuit rubbertechnologie. Dunlop zoekt in exclusieve samenwerking met ASBR versterking van haar internationale salesteam.

De uitdaging

Vanuit het Europese hoofdkantoor van Dunlop in Drachten, waar ook de innovatieve fabriek gevestigd is, bedien jij een aan jou toegewezen klantenportefeuille. In eerste instantie zal deze zich bevinden in UK/Ireland, uiteindelijk zullen ook andere landen in Europa toegevoegd worden. Je reist meer dan 50% van de tijd en vormt een hecht team met 35 sales collega’s waarvan 13 wereldwijd als Area Sales Manager.

Je bent in deze reizende functie verantwoordelijk voor het behartigen van de commerciële belangen bij vooraanstaande internationale OEM klanten, distributeurs, serviceorganisaties en eindgebruikers. Je reageert met technische maatwerkoplossingen adequaat op vraagstellingen over rubbertechnologie. Je kunt hierbij uiteraard de kennis aanspreken van R&D, Application Engineering en productie. Je creëert proactief vragen en bewerkt actief de markt met gerichte acquisitie. Al snel weet je met kennis van de techniek klanten langdurig te binden. Je legt verantwoording af aan een van de Sales Managers en wordt uitgebreid ingewerkt door je toekomstige collega’s.

Het ideaalprofiel

 • HBO/Universitair niveau, bij voorkeur verkregen door een technische opleiding.
 • Saleservaring binnen de industrie in een business-to-business omgeving.
 • Idealiter ben je thans ambulant werkzaam binnen Europa, toe aan een tweede stap in jouw carrière.
 • Op de hoogte van en/of geïnteresseerd in diverse culturen.
 • Gedreven en het vermogen klanten op basis van inhoudsdeskundigheid voor Dunlop langdurig aan je te binden.
 • Uitstekende kennis van in ieder geval zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Interesse in deze rol bij Dunlop?

Enthousiast of benieuwd geworden? ASBR YouManagement begeleidt Dunlop Conveyor Belting exclusief bij dit proces. Spreekt het je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij uiteraard benieuwd naar jouw cv en motivatie! Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot ASBR YouManagement, Edwin Klomp. Voor reacties per e-mail; vacature@asbr.nl. Voor vragen of een toelichting: 088-1260440, na kantoortijd 06-55194295. Vanwege het kerstreces kan je in ieder geval tot en met 2 januari reageren.

Leading

A lot of knowledge

For 100 years

SOLLICITEER

Lees de verhalen van onze medewerkers

Bij Dunlop Conveyor Belting geloven we dat om de beste te zijn, we de beste mensen nodig hebben, omdat mensen het verschil maken! Dankzij onze expertise, ervaring en vakmanschap zijn wij al jaren aantoongevend in wat we doen.

Lees verder