Shiftleader 3-ploegen

 • 40 uur
 • Drachten
 • MBO-4
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3000,- en maximaal € 4000,-
 • 8% Vakantietoeslag + een extra jaarlijkse uitkering
 • Een tijdelijk contract met als doel een vast contract
 • Een uitdagende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid

De uitdaging

Vanuit Drachten voorziet ons bedrijf de hele wereldmarkt met transportbanden van topkwaliteit. Als shiftleader – ook bekend als ploegleider – speel je binnen een team van 6 shiftleaders een cruciale rol. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waardoor een goede overdracht van de vorige naar jouw ploeg van essentieel belang is. Daarom kom je altijd even iets eerder naar het werk, zodat je goed voorbereid bent.

Jij krijgt energie van het realiseren van de planning en weet deze energie moeiteloos over te brengen op jouw team van ongeveer 20 operators. Soms behoort het stellen van grenzen tot je taken, maar je bent toch vooral bezig met het soepel laten draaien van de fabriek en het ontwikkelen van jouw mensen. De groep waaraan je leidinggeeft bestaat uit kleine teams van 2 tot 6 mensen die met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid het werk aan de vaak grote machines doen. Beslist geen lopende band werk!

Binnen jouw functie is geen dag hetzelfde. Regelmatig draag je de algehele verantwoordelijkheid voor de fabriek, al weet je dat je altijd op ondersteuning kunt rekenen. Je werkt graag met mensen en weet je het beste uit hen naar boven te halen. Samen met jouw team creëer je een positieve werksfeer en streef je naar continu verbeteren. Je neemt hierin zelf het initiatief en pakt de signalen vanuit jouw team direct op. Je hebt geleerd dat dit de sleutel is tot het succes van een fabriek als de onze.

Aan het einde van de dienst zorg je weer voor een goede overdracht naar de volgende ploeg. Dankzij jouw vooruitziende blik verloopt deze overdracht soepel, omdat je al rekening gehouden hebt met wat je collega’s nodig hebben. Dat voelt goed, want je bent een échte teamspeler.

Wij verwachten dat jij je thuis voelt in de technische/chemische procesindustrie en je dat je enthousiast wordt van innovatie en verandering. Je draagt tijdens jouw dienst samen met een collega shiftleader de verantwoordelijkheid voor bijna het gehele productieproces en rapporteert aan de manufacturing director.

Samen met het ervaren en enthousiaste shiftleaderteam ben je jaarlijks verantwoordelijk voor de productie van meer dan 1200 kilometer aan transportbanden. Met jouw betrokkenheid, ervaring en gedrevenheid help je ons bedrijf zich verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij jou?

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3000,- en maximaal € 4000,- conform de CAO Rubber & kunststof;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ten minste 25 vakantiedagen + 11,5 ADV dagen, 8% vakantiegeld, een 13e maand, een bedrijfsfietsplan en een goede pensioensregeling;
 • Wij gaan voor vaste banen, dus meer zekerheid voor jou;
 • Volop ontwikkel- en doorgroepmogelijkheden;
 • Veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Jij levert een directe bijdrage aan ons succes!

Het ideaalprofiel

 • Je hebt een afgeronde (technische) opleiding op MBO-4 niveau;
 • En VCA-Vol of wil deze graag halen;
 • Je hebt het liefst werkervaring in een vergelijkbare rol, of bent overduidelijk toe aan het maken van deze stap;
 • Je staat open om over je eigen ontwikkeling na te denken;
 • En je bent sociaal, optimistisch, resultaatgericht en kent de kracht van teamwork;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en bij voorkeur ook het Engels;
 • Het is fijn als je niet verder dan ongeveer 30km vanaf Drachten woont.

 

Enthousiast of benieuwd geworden? Spreekt het je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij uiteraard benieuwd naar jouw cv en motivatie! Met vragen kun je contact opnemen met Harm Jan Dekker, manufacturing director op het telefoonnummer 06-81618138. Direct solliciteren mag per e-mail naar: jobs.drachten@dunlopcb.com.

Over Dunlop Conveyor Belting

Dunlop Conveyor Belting in Drachten is zonder enige twijfel wereldmarktleider als het gaat om het innoveren, verfijnen en produceren van ‘long life’ rubberen transportbanden. De banden vinden hun toepassing over de hele wereld binnen een scala aan industrieën. Ze hebben één ding gemeen; ze leveren onder zeer verschillende weers-, belastbaarheids- en bedrijfsomstandigheden maximale prestaties en kennen een uitzonderlijke operationele levensduur. Zie ook www.dunlopcb.com en ons YouTube kanaal.

Als onderdeel van Fenner, in 2018 overgenomen door Michelin, heeft Dunlop vanuit Drachten met bijna 300 werknemers (exclusief 100 medewerkers buiten Nederland) de positie en slagkracht van een wereldwijde koploper en trendsetter voor wat betreft rubberen transportbanden. Gedragen, gesouffleerd en gefaciliteerd door internationaal zeer grote – financieel gezonde – spelers, heeft zij de wendbaarheid, handelsgeest, mensgerichtheid, innovatiedrang en lokaal ondernemerschap van een sterk MKB bedrijf altijd behouden. Alle medewerkers van Dunlop hebben dagelijks zelfs directe impact op een hele sector, waarin zij onbetwist leidend en beeldbepalend is.

De transportbanden worden overal in de wereld geleverd, maar uitsluitend in Nederland geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten altijd gewaarborgd blijft. Dunlop draagt dagelijks bij aan de missie van haar moeder; het bieden van mobiliteitsoplossingen vanuit rubbertechnologie. Dunlop zoekt versterking van het manufacturing team in Drachten.


 

SOLLICITEER

1. SOLLICITEER

2. OP GESPREK

3. CONTRACT

SOLLICITEER

Lees de verhalen van onze medewerkers

Bij Dunlop Conveyor Belting geloven we dat om de beste te zijn, we de beste mensen nodig hebben, omdat mensen het verschil maken! Dankzij onze expertise, ervaring en vakmanschap zijn wij al jaren aantoongevend in wat we doen.

Lees verder