Werken in ploegendiensten: dit zijn de voordelen volgens onze Dunlop collega's

5 april 2024

Als je bij Fenner Dunlop Conveyor Belting in de fabriek in Drachten komt te werken, ontkom je er niet altijd aan om te werken in ploegendiensten. De productie van onze transportbanden gaat namelijk 24 uur per dag door. Maar wat houdt het werken in deze ploegendiensten precies in? We vroegen onze collega’s naar de voordelen van het werken in ploegen.

Werken in ploegendiensten: opgedeeld in een dagdienst en 2- of 3-ploegendienst

Het werken in ploegendiensten is bij Fenner Dunlop opgedeeld in dagdienst, 2- of 3-ploegendienst. Deze drieploegendienst zorgt ervoor dat de productie 5 dagen per week en 24 uur per dag doorgaat. De werkdag is dan ook verdeeld in 3 verschillende shifts van 8 uur. De werktijden van onze 2- of 3-ploegendiensten zijn ongeveer van:: 

  • 06:00 tot 14:00 uur
  • 14:00 tot 22:00 uur
  • 22:00 tot 06:00 uur (alleen bij de 3-ploegendienst)

We beginnen op maandagmorgen om 06:00 uur en stoppen met de laatste dienst op zaterdagochtend 06:00 uur. Daarbij wisselen we in een periode van 3 weken van de vroege dienst naar de nacht en als laatste naar de late dienst.

Vacatures bekijken

In ploegendienst werken levert meer vrije tijd op

Het is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur welke ploeg het beste bij je past. Toch zorgt het werken in een ploegendienst in het algemeen voor meer vrije tijd. Door de afwisselende werktijden heb je namelijk vaker een moment vrij ten opzichte van reguliere dagdiensten. 

 

Zo kun je jouw vrije tijd flexibeler indelen, zonder dat je daar enig verlof voor hoeft op te nemen. Collega’s bij Fenner Dunlop gebruiken deze tijd bijvoorbeeld graag om overdag te kunnen sporten, even bijkomen aan de waterkant om te vissen of zorgtaken in te vullen.

Meer over Dunlop

Je ontvangt ploegentoeslag

Door in ploegendienst te werken, ontvang je bovenop je normale salaris een ploegentoeslag. Dit is bedoeld als compensatie voor de onregelmatige werktijden. En dat is goed, want het wisselen in vooral de drieploegendienst maakt het volgen van een goed slaapritme wel eens lastig.

Bij Fenner Dunlop Conveyor Belting hanteren wij de ploegentoeslag zoals we deze in de CAO hebben afgesproken. Voor de 2-ploegendienst is dit 14% en voor de drieploegendienst is dit 18,5%. Wat daarbij heel bijzonder is dat bij Fenner Dunlop in het geval van overwerk de ploegentoeslag meetelt voor de overwerktoeslag. Dat zie je niet vaak!

Lees onze succesverhalen

Werken met afwisselende taken en verantwoordelijkheden

Energie en plezier hebben in je werk vinden we erg belangrijk bij Fenner Dunlop! Zolang het proces blijft draaien, krijg je van ons veel vrijheid en zelfstandigheid in je werkzaamheden aangeboden. Door hierbij ook te werken in kleine teams met leuke collega’s bouw je al snel een band op met jouw ploeg.

Bekijk alle vacatures

Kom in ploegendienst werken bij Dunlop

Schrik jij niet van afwisselende werktijden en zie je hier ook de voordelen van in zoals andere Dunloppers dat doen? Word dan onze collega! Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe mensen die beschikbaar zijn in en rondom Drachten. Voel jij je thuis in een bedrijf waar innovatie en teamwork centraal staan en heb je affiniteit met techniek? Dan zoeken wij jou!

Lees meer over onze vacatures in Drachten of vul direct het sollicitatieformulier in. Wie weet werk jij binnenkort ook in een van onze ploegendiensten!

Solliciteer direct