Alles over de werkzaamheden van een elektromonteur

4 Maart 2024

Elektromonteurs spelen in talloze bedrijven een cruciale rol in het veilig en efficiënt functioneren van elektrische systemen. Van het installeren en onderhouden van elektrische bedrading tot het verhelpen van storingen, deze werknemers zijn onmisbaar in verschillende sectoren. Ook bij Fenner Dunlop! Hier voeren elektromonteurs essentiële werkzaamheden uit zoals het oplossen van storingen, verbeteren van bedrijfsprocessen en meer. Alles over de werkzaamheden, vereiste opleidingen en salarisverwachtingen van elektromonteurs bij Fenner Dunlop Conveyor Belting bespreken we hier.

 

 

Wat zijn de werkzaamheden van een elektromonteur?

De taken van elektromonteurs omvatten diverse werkzaamheden, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor een uitgebreid scala aan activiteiten die essentieel zijn voor de elektrische installaties van Fenner Dunlop.

Installatie en onderhoud

Elektromonteurs zijn betrokken bij het installeren van elektrische systemen binnen onze fabriek. Bijvoorbeeld als er een nieuwe machine wordt aangeschaft of als processen verbeterd moeten worden.

Bij deze werkzaamheden zorgt de elektromonteur ervoor dat alle bedrading veilig en volgens de geldende normen wordt aangelegd. Naast het installeren hiervan ben je ook verantwoordelijk voor het periodieke onderhoud van elektrische systemen om optimale prestaties te waarborgen.

Vacatures bekijken

Storingen verhelpen

Wanneer zich storingen voordoen, is het aan onze elektromonteurs om de oorzaak te achterhalen en de nodige reparaties uit te voeren. Ze maken gebruik van hun kennis van elektrische circuits en apparatuur om problemen snel en efficiënt op te lossen.

Inspecties en tests

Ook voeren de monteurs regelmatig inspecties en tests uit om ervoor te zorgen dat elektrische installaties voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Binnen deze taken controleren ze bijvoorbeeld op overbelasting, kortsluiting en andere potentiële risico’s.

Meer over Dunlop

Hoe word je elektromonteur?

Om de weg naar deze carrière te bewandelen, is het van cruciaal belang een geschikte opleiding te volgen. De meest gebruikelijke en effectieve route om dit beroep te betreden, is door een MBO-opleiding elektrotechniek te volgen op niveau 3 of 4. Deze opleidingen bieden een combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden, waardoor afgestudeerden uitstekend zijn voorbereid op de diverse en veeleisende werkzaamheden die een elektromonteur dagelijks uitvoert.

Toch kun je bij Fenner Dunlop ook prima aan de slag binnen deze functie met een andere aanverwante MBO-opleiding, zoals bijvoorbeeld mechatronica. Wel is het vereist dat je de juiste vakkennis over elektronica bezit en de motivatie hebt om dingen te leren. Binnen het bedrijf leren ervaren collega’s jou precies welke werkzaamheden je uit moet kunnen voeren. Door de specifieke taken binnen ons bedrijf, leer je nu eenmaal het snelst door te doen!

Lees onze succesverhalen

Blijf door ontwikkelen en leren

Ook als je al een tijdje aan het werk bent binnen deze functie en in het bezit bent van de benodigde diploma’s, zijn wij van mening dat je je moet blijven bijscholen. De elektrotechnische sector ontwikkelt zich constant, met nieuwe technologieën en methodes.

Aanvullende trainingen zijn daarom essentieel om op de hoogte te blijven. Zo kun je deze innovaties effectief implementeren in je werkzaamheden. Het bevordert niet alleen het behoud van kennis, maar ook jouw professionele groei. Daarom geven we je binnen Fenner Dunlop alle ruimte om verder te kunnen groeien en jezelf te ontwikkelen.

Bekijk alle vacatures

Wat verdien je binnen deze functie?

Het inkomen van een elektromonteur is bij Fenner Dunlop afhankelijk van ervaring, specialisatie en werklocatie. Wel kunnen wij je verzekeren van een CAO conform salaris, 8% vakantietoeslag, een extra jaarlijkse uitkering, ploegentoeslag, voldoende vrije dagen om minimaal 7 weken per jaar op vakantie te gaan en nog veel meer.

 

Elektromonteur vacatures

Wil je een carrière als elektromonteur beginnen? Het is verstandig om regelmatig onze vacaturesite te raadplegen. De werkzaamheden van elektromonteurs spelen een onmisbare rol in het veilig en efficiënt laten functioneren van elektrische systemen. Met de juiste opleiding en ervaring zijn er goede kansen op een lonende carrière in dit dynamische vakgebied.

Solliciteer direct